Indret dit værelse på din egen måde

indretning

Det vigtigste, når du indretter dit værelse, er, at du kan lide det. Selvfølgelig skal du nok have lov af dine forældre, hvis du for eksempel gerne vil male væggene eller have en ny seng, men du skal være glad for dit værelse. Du er på dit værelse, både når du sover, laver lektier og har venner på besøg, så det er meget tid, hvis du ikke synes, der ser pænt ud. Derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du får dit værelse, som du gerne vil.

Smarte løsninger giver mere plads

Først og fremmest skal du sørge for, at du har plads til alle de ting, du skal lave på dit værelse. Selvfølgelig skal din seng stå der, alt dit tøj, dine skolebøger, tegneting, udstyr til fritidsinteresser og så videre, skal kunne pakkes væk, når du ikke skal bruge det. Så har du sikkert også et skrivebord, så du ikke behøver at sidde i stuen og lave lektier, hvis din familie larmer.

Hvis dit værelse ikke er så stort, kan det være en god ide med nogle smarte løsninger. Du kan for eksempel spare meget plads ved at få en etageseng, så du sover højt oppe og kan have alt dit tøj og dine ting i en kommode under din seng.

Det kan også være smart at have et skrivebord, der kan klappes op, men så skal du også rydde op på bordet ret tit. Hvis du gerne vil have en sofa på dit værelse, så du kan sidde der med dine veninder, når de er på besøg, kan du måske få lov til at få en sofaseng, der kan klappes sammen i løbet af dagen.

Sådan skaber du hygge på dit værelse

Når du har de funktioner i værelset, som du skal bruge, gælder det om at gøre det rigtig hyggeligt. Det kan du gøre på mange måder, men blandt andet ved at finde nogle ting frem, der viser, hvem du er. Det kan være nogle plakater på væggene med film, du godt kan lide, eller med medlemmer fra dit yndlingsband.

Hvis du går til en sport eller en anden fritidsaktivitet, hvor du har vundet præmier eller fået diplomer, kan du hænge dem op på væggen. En rigtig god ide er at lave en opslagstavle, for eksempel af korkpropper, der er limet sammen, eller ved at bruge et gammelt strygebræt. På tavlen kan du hænge postkort, feriebilleder, eller udklip fra blade, som er flotte eller sjove.

Derudover er det hyggeligt at have nogle planter i vindueskarmen, som du kan passe godt på, så de vokser sig store og flotte. Du kan også skabe hygge ved at stille nogle små nipsting frem som for eksempel flotte sten, du har fundet på en ferie eller en lysestage med lys i. Find nogle bløde puder med dekorative betræk i de farver, du bedst kan lide. Så kan du sidde på sengen med en pude i ryggen og læse, inden du skal sove.