Sådan indretter du et fint pigeværelse

Bliver familien snart udvidet med et ekstra medlem, eller skal din datter til at have sit eget værelse? Uanset hvad, er det en hyggelig opgave at skulle indrette et pigeværelse. Du kan give den lidt ekstra gas med farver og mønstre, end du måske ville gøre i resten af din bolig. Men hvordan kommer du egentlig i gang?

Start med at skabe rammerne for værelset

Når du skal i gang med at indrette pigeværelset, kan du starte med at koncentrere dig om gulvene og væggene. Det er nemlig dem, der skaber rammerne om hele værelset. Hvad du vælger at gøre med gulvet og væggene, kan have meget at sige for indretningen og stemningen på værelset. Gulvet kan du beklæde med en type gulv, der er behagelig. På væggene kan du vælge at eksperimentere med farver og mønstre. Du kan f.eks. beklæde en væg med noget fin tapet. Du kan også male alle vægge i en frisk farve.

Gå på jagt efter fine detaljer

Det er som regel alle detaljerne i et rum, der er med til at skabe en sammenhængende og gennemført indretning. Du kan finde rigtig mange ting, som er specielt designet til at passe ind på et pigeværelse. Det er derfor ikke svært at skabe en hyggelig og fin indretning. Læs mere her, hvis du leder efter fine ting til et pigeværelse.

Giv rummet varme med lækre tekstiler

Et pigeværelse skal meget gerne være hyggeligt og behageligt. Noget af det der kan give et rum varme og stemning, er lækre tekstiler. Det gælder f.eks. sengetæpper, lange gardiner, tæpper på gulvet, pyntepuder i sengen m.m. Desuden har belysningen på værelset rigtig meget at skulle have sagt. Hvis du går efter en varm og hyggelig stemning, er det en god idé med et lys, der er til den varme side.