Svømning: Dette er værd at kunne

Uanset om du er vild med sport eller ej, kommer du højst sandsynligt til at skulle svømme på et eller andet tidspunkt i dit liv. Uanset om det er i poolen på en charterferie, i havet eller i den lokale svømmehal, er der nogle ting, som der er god grund til at kunne og vide om det at svømme.

Læs med her, og lær to ting, som det er en god idé at vide før du hopper i vandet.

Lær forskellige måder at svømme på

Kender du de forskellige svømme-stilarter? At svømme er nemlig ikke kun at svømme, men kommer også an på hvordan du svømmer. Selvom du ikke dyrker svømning på konkurrenceplan, er det godt at kunne svømme på forskellige måder. Du kender sikkert allerede crawl og butterfly, som nok er de mest populære måder at svømme på.

Crawl er god til at komme hurtigt frem i vandet, hvor butterfly er en god måde at svømme på hvis det ikke handler om hastighed, men om at man bare skal hygge sig, mens man måske har gang i en samtale med en anden i vandet.

Udover crawl og butterfly er der selvfølgelig også et hav (høhø) af andre måder at svømme på. En af dem er rygcrawl. Rygcrawl er – som navnet antyder – en form af crawl hvor man svømmer på ryggen. Denne hjemmeside fortæller dig mere om hvad rygcrawl er, og hvordan man svømmer det.

Ved du hvad du skal gøre i en nødssituation?

Opstår der af en eller anden grund en nødssituation mens du svømmer, ved du så hvordan du skal reagere? Dette er vigtigt at være opmærksom på, så du hurtigt kan reagere hvis der pludselig opstår et problem. Det kan faktisk gælde dit liv, om du ved hvad du skal gøre hvis du for eksempel får en krampe i benet mens du svømmer.

Vær derfor godt forberedt før du tager ud at svømme, så du ved hvad du skal være opmærksom på. Der er selvfølgelig forskel på hvilke situationer der kan opstå for eksempel i en pool versus i havet, så det er ikke alting der er relevant i alle situationer. Vær derfor opmærksom på de situationer der kan opstå der hvor du svømmer. Det er for eksempel ikke så aktuelt at være på udkig efter brandmænd eller havstrøm i en pool.

Sørg derfor for at du ved hvad du skal gøre, hvis der opstår en nødssituation.