Skab en udendørs oase med få midler

blomster

En altan kan føles som ren luksus, når solen skinner, og kroppen hungrer efter D-vitamin. Så er det dejligt at kunne åbne altandøren og træde ud på sin egen lille solskinsplet. Men har I indrettet jeres altan, så den lever op til dens fulde potentiale? Eller står der blot to ensomme caféstole og et lille bord og skutter sig?

Der er masser af måder, hvorpå I kan indrette jeres altan, så den bliver en lille udendørs oase. Hiv fat i dine forældre, og læs her, hvordan I får altanen til at leve op til jeres ønsker.

Tænk i praktiske løsninger, når I vælger møbler

Måske savner du et sted, hvor du kan hygge dig med dine veninder? Eller et udekøkken, hvor du kan lave mad sammen med dine forældre? I kan også lave en Urban Garden med en urtehave, så I kan dyrke jeres egne grøntsager? Mulighederne er uendelige. Derfor er det en god idé at finde ud af, hvilke behov I har, før I går i gang med indretningen.

Hvis I ønsker jer en hyggekrog, hvor du og dine veninder kan sidde sammen, er et vigtigt element nogle gode møbler, eventuelt behagelige havemøbler, I kan slappe af i. I kan gå på jagt efter nogle fine møbler – eventuelt brugte møbler på loppemarkeder – eller I kan selv bygge nogle, der er designet til at passe til lige præcis jeres altan.

Hvis I eksempelvis har et uudnyttet hjørne på altanen, kan I bygge en hjørnesofa og fylde den med puder og tæpper. Og du må gerne eksperimentere lidt med farver, mønstre og tekstiler, når du indretter dit uderum. Samtidig kan det være en god idé at tænke på opbevaring, når du indretter din altan. Måske er pladsen begrænset, og så er det smart at tænke på møbler med flere funktioner. Eventuelt en bænk med plads til opbevaring af puder og tæpper.

Lav jeres egen urtehave

Kan du godt lide at lave mad sammen med dine forældre? Så ville I måske have stor glæde af at tænke grønne elementer ind i jeres indretning af altanen. I kan lave jeres egen Urban Garden og dyrke grøntsager, krydderurter og bær i krukker, højbede og plantesække. Det er utroligt lækkert at kunne høste sine egne grøntsager og bruge dem til madlavningen. Grønne planter er også en oplagt måde at skærme af på, så I får lidt mere privatliv på jeres altan. Hvis du godt kan lide at tage på loppemarkeder, kan du og dine veninder lede efter gamle krukker og baljer, som du kan plante fine blomster i. Du kan også skabe en hyggelig stemning ved at pynte med blomster i forskellige vaser og gamle flasker.

Der er mange måder, hvorpå I kan indrette jeres altan. Det vigtigste er at finde ud af, hvilke behov den skal opfylde, og lave en klar plan for, hvilke elementer den skal indeholde. Der findes også forskellige former for tilbehør til altanen, som I også kan have glæde af at tjekke ud. Blandt andet afskærmning mod nysgerrige blikke fra naboerne. Så kan I nyde jeres udendørs oase i fred.