Dit barns faste følgesvend

Kunne du godt tænke dig at lære mere og børn og deres sutter? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvorfor børn har behov for en sut. Du vil i den sammenhæng kunne lære lidt om generelle tendenser. Du vil også blive gjort opmærksom på, hvornår det ikke er hensigtsmæssigt at give sit barn sutten. Du kan finde en lang række Bibs sutter ved at trykke på linket.

Børn er vant til at sutte

Hvorfor har børn behov for at sutte? Det stammer helt tilbage fra tiden i livmoderen, hvor barnet allerede var begyndt at sutte på sine fingre og tunge. Det har simpelthen en beroligende effekt, når barnet sutter. Udover at det har en beroligende effekt, sætter det også gang i barnets tarmbevægelser.

Hvornår skal jeg give barnet sut?

Hvis du er førstegangforælder, er der selvfølgelig en masse områder, hvor du ikke ved, hvad der er normalt. Du er heldigvis ikke alene. Alle oplever episoder, hvor der opstår tvivl omkring det, man har gang i. Det er heldigvis muligt at finde en masse information på internettet, så du kan blive klogere på det pågældende område.

Ifølge netsundhedsplejerske.dk anbefales det eksempelvis, at du venter med at give dit barn en sut, indtil amningen er veletableret. Når du gør dette, er der større chance for, at mælken bliver tilpasset dit barns behov, og det vil i længden skabe en bedre amning for barnet.

Er der noget, jeg ikke må gøre?

Der er i teorien ikke noget, der er rigtigt og forkert. Det er dog en udbredt opfattelse, at hvis du giver barnet en sut, lige før der skal ammes, har barnet ikke tiltrækkelige kræfter til amme hensigtsmæssigt. Derfor anbefales det, at du ikke giver dit barn sutten, umiddelbart før der skal ammes. Det er bedre at være på den sikre side!