Sådan vælger du efterskole

Hvis du overvejer at tage på efterskole, så skal du i gang med at undersøge hvilken efterskole du skal på. Der er stor forskel blandt de forskellige efterskoler, og du kan faktisk vælge at komme på efterskole i flere dele af Danmark. Fordi der er så mange efter, så kan valget godt være lidt svært. Hvis du er på bar bund og synes ikke rigtig, du kan finde hoved eller hale i det hele, så kan du læse med i denne artikel. Her har vi listet tre ting, der kan hjælpe dig på vej til at vælge den helt rigtige efterskole til dig.

Hvor langt vil du væk?

Når det kommer til efterskoler, så kan du faktisk vælge at komme temmelig langt væk. Hvis du gerne vil prøve at være lidt på egen hånd eller opleve en anden del af Danmark, så kan du finde en efterskole på enten Sjælland, Fyn eller Jylland. Nu kommer det så til i hvilket område din efterskole må ligge. Her skal du tænke på transportmulighederne. Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne komme hurtigt og nemt hjem til din familie i weekenderne eller på helligdage, så skal du vælge en efterskole, der har nemme transportmuligheder. Det kan være en bus – eller togforbindelser, som du skal kigge nærmere på. 

Hvad er dine interesser?

Når du har indsnævret hvorhenne i landet du gerne vil til, så kan du begynde at kigge på de forskellige efterskoler i det område, du har valgt ud. Her skal du vælge en efterskole baseret ud af dine interesser. Hvis du er meget passioneret omkring sport eller gymnastik, så skal du vælge en efterskole, der tilbyder dette som en del af jeres linjefag. Når du kommer på efterskole, så skal du nemlig vælge et linjefag. Det kan enten være sport, udeliv, design eller videnskab. Udvalget kommer meget an på de forskellige efterskoler. Hvis du har en passion for udeliv og gerne vil have en mulighed for at komme ud og prøve f.eks. kajak, så skal du finde en efterskole, der tilbyder dette. Du kan eventuelt skrive på Google ”efterskole kajak”, og se hvilke efterskoler der kan tilbyde dig dette. Du skal vælge en efterskole baseret ud fra dine interesser, og hvad du kunne se som værende en god mulighed for dig og din senere uddannelse. 

Tag til åbent hus-dage

De fleste efterskoler har åbent hus-dage. Det betyder, du kan besøge de efterskoler, som du har en interesse i. Her kan du bedre få en fornemmelse af efterskolen, og hvad de kan tilbyde dig. Det kan være alt fra, hvordan deres værelser er indrettet, den generelle atmosfære, til hvordan faciliteterne er på efterskolen. Du kan tage til så mange åbent hus-dage, som du vil. Det kan være en god udelukkelsesmetode, hvis du står overfor valget mellem forskellige efterskoler. Undersøg hvornår de forskellige efterskoler har deres åbent hus-dage, så det ikke kommer i bekneb med nogle andre.