Tips til den perfekte 18 års fødselsdagsfest

Det er stort at træde ind i de voksnes rækker, når man fejrer sin 18-års fødselsdag, og det skal selvfølgelig fejres med et brag af en fest. Men hvordan får man skabt de bedste rammer til så vigtig en dag? Mange tror, at jo flere der er til festen, jo mere stemning er der, men mange gange kan det faktisk have modsat effekt. Fokuser i stedet for på, at du er omgivet af de nærmeste, dem som vil gøre alt for, at du får den perfekte aften.

Skab festlige rammer for dine gæster

Noget man selv kan gøre inden festen begynder, er at finde en masse pynt, som er med til at skabe rammerne for festen, vælg selv  om det skal være balloner, flag, kulørte lamper eller noget helt fjerde. En mulighed er også at lave farverige velkomstdrinks når gæsterne kommer, og tænk gerne ud af boksen i dette tilfælde. Alt dette er med til at skabe et fedt helhedsindtryk af din fest, og det vil også være noget, som alle dine gæster vil kunne huske festen for i fremtiden.

Temafesten er det store hit

Hvis man vil kombinere pynten med et ekstra tiltag, så planlæg gerne et tema for din fødselsdagsfest. Det er superfestligt at se ens venner ankomme i tøj efter et planlagt tema. Her har du samtidig mulighed for, at der er et gennemgående tema fra oppyntning til dresscode. En nem løsning for alle kunne være temaet white party, idet de fleste ejer et stykke hvidt tøj, men hvis man ønsker lidt flere farver, så prøv gerne med mexicansk tema eller noget der minder om. Hvis du kunne tænke dig, at gæsterne skal være kreative selv, så afhold f.eks. en fest med film-tema, her er det næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Natmad er den hurtigste vej til vennernes hjerte

Efter man har givet den fuld gas på floor i et par timer, begynder de fleste at blive småsultne. Man længes efter mad, men man orker sjældent at ringe efter en pizza eller at lave mad selv. Derfor sikrer du dig tilfredse gæster, hvis du har sørget for, at der bliver serveret natmad. Den sikre vinder er, hvis du kan få en af dine søskende eller forældre til at tage et smut forbi McDonald’s og hente en stor pose cheeseburgers. Det kan dog også være noget så simpelt som at varme en plade pizzasnegle eller lignende i ovnen.

Planlæg en aktivitet i begyndelsen af festen

Når man fylder 18, vil man muligvis have venner fra forskellige omgangskredse inviteret. Måske kender de alle sammen hinanden i forvejen, men hvis de ikke gør, så er det oplagt at planlægge en lille selskabsleg i begyndelsen af festen, så alle kommer til at lære hinanden at kende. Planlæg gerne små konkurrencer, hvor alle bliver inddraget på forskellige tidspunkter, en perfekt mulighed for, at man kan komme ind på hinanden og grine sammen i fællesskab.