Sådan får du mere luft i din økonomi

Økonomi

[Denne artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til]

De fleste af os vil gerne have lidt mere luft i økonomien. Ikke mindst når man er ung og måske kun har SU’en og indtægten fra studiejobbet til rådighed. Men faktisk findes der mange måder, hvorpå du kan spare penge. For ofte er det ganske ligetil at lukke for nogle af de huller, hvor pengene fosser ud af. I denne artikel har vi derfor set nærmere på, hvor du kan spare, så du igen kan få lidt luft i økonomien.

Drop den daglige latte

Et af de steder, hvor man ofte overser, hvor mange penge man egentligt bruger, er ved de små daglige køb. Men selv små daglige køb løber op og bliver til mange penge på den lange bane. Derfor gælder det om at luge ud i de små daglige beløb, som man klatter væk.

For hvor mange gange har du ikke tænkt, at en latte jo kun koster 40 kroner, og derfor kan du sagtens snuppe en igen i dag? Men hvis du gør det på alle hverdage, så kommer du af med 200 kroner om ugen på latte. Og hvor mange af disse små økonomiske klatterier har du? Køber du en proteinbar hver eftermiddag? En rosinboller på vej hjem i toget? Eller noget helt andet? Så er det et godt sted at starte, hvis du gerne vil spare penge.

Find de billigste produkter

Når du skal handle større elektroniske produkter, så gør du naturligvis dit forarbejde, ikke? For der kan nemlig være stor forskel på prisen mellem de forskellige forhandlere. Så du bør gøre dig selv den tjeneste at tjekke op på det, inden du foretager dit køb. Det er muligvis mange penge at spare.

Vil du have hjælp til at finde de bedste og billigste produkter? Så bør du opsøge en testside, der specialiserer sig i at finde frem til de bedste produkter inden for flere forskellige kategorier. Her vil du også kunne se prisforskelle mellem de forskellige forhandlere og dermed finde den bedste deal.

Køb brugt og spar penge

Der er ingen tvivl om, at det både er godt for pengepungen og for miljøet, hver gang du vælger at købe brugt frem for nyt. Og det må på alle måder siges at være win-win. Ofte kan du finde nogle rigtige gode deals, hvis du vælger at købe brugt.

Typisk kan du finde sider og apps, der specialiserer sig i at sælge brugte varer mellem forbrugere. Men du kan også vælge den helt oldschool model og selv smutte en tur forbi genbrugen. Her kan du finde alt fra tøj til køkkenredskaber. Og samtidig spare rigtig mange penge.

Køb stort ind

Jo flere varer du køber, desto større vil besparelsen ofte være. Derfor kan du med fordel købe stort ind og dermed spare penge. Samtidig sparer du også tid, når du eksempelvis laver store portioner mad ad gangen, da du ikke skal stå og lave aftensmad hver dag. Og du tager ikke skade af at spise pasta med kødsovs 3 dage i træk. Ellers kan du fryse små portioner ned, så du nemt at hive det op af fryseren på en travl hverdag, hvor du ikke har noget i køleskabet.