Tag tid til at styrke mor-datter-båndet

Har både du og din datter en tendens til at ”gemme” jer bag skærmen i hverdagen? Der er altid lige en Facebook-opdatering, der skal tjekkes. En mail, der skal sendes. Eller en Instagram-profil, der skal nærstuderes. Når din datter bliver teenager, sker det nemt, at I glider en smule fra hinanden og ikke har så meget tid til at få talt om de nødvendige ting. Det er en naturlig proces, men konkurrencen fra skærmen gør ikke altid tingene nemmere. Det er vigtigt, at du giver din datter plads. Prøv dog eventuelt at sætte jeres mor-datter-tid lidt i system, enten ved at have en fast dag hver 14. dag eller én gang om måneden, hvor det kun handler om jer to – og ikke alle andre i familien. I det lange løb vil jeres fælles bånd blive styrket om de fælles oplevelser. Det vigtigste er blot, at dagen ikke kommer til at føles som en pligt, men snarere som en dag, hvor I udforsker hinandens interesser samt lærer nye ting – og nye ting om hinanden.

Tips til hyggelige mor-datter-dage
Et godt tip er at bygge dagen op om ”aktivitet”, ”afslapning” og ”en god snak”. Det behøver på ingen måde at være raketvidenskab. Det kan være noget så simpelt som at plante mobiltelefonen i skuffen derhjemme, tage løbeskoene på og bevæge jer ud mod den nærmeste skov for enten at gå eller løbe et par kilometer. Slut dagen af med en kop varm kakao derhjemme eller på den nærmeste café. Eller hvad med en zumba- eller dansetime i det nærmeste fitnesscenter? Der er ikke noget så befriende som bevægelse og latter i én og samme pakke. Eller find noget lækkert tøj til din datter, som du ved, hun vil blive glad for. Det er okay at forkæle børnene i ny og næ.

Du kan også sætte dagen af til at give din datter dine bedste makeuptips eller booke en personlig shopper, der kan styrke hendes selvtillid i nogle teenageår, der kan være en svær størrelse. Er I konkurrencemennesker, så tag afsted med 100 kroner på lommen. Hvem kan gøre det bedste fund? Næste projekt kunne være at indrette børneværelset med de nye ting eller lave et hobbyprojekt i fællesskab.

I bestemmer naturligvis selv, hvor meget I vil investere i dette fælles projekt med hensyn til aktiviteter – det vigtigste er, at I bruger dagen sammen og får åbnet op for en god snak.