Drop slankekure: En sund krop handler om livsstil, og vi guider dig lige her

Vegansk livsstil

I mange årtier har slankekure været et hot emne for mange piger. Det har været alt fra keto-kur og ekstra protein til juicekure og meget andet. Og måske slankekuren virker i en kort periode, men når du vender tilbage til din almindelige kost, vil effekten forsvinde. Derfor oplever mange piger også at blive frustreret over at have afprøvet et væld af forskellige kure.

Men hemmeligheden ligger i noget helt andet. For når du vil have en sund og flot krop, handler det ikke om slankekure og forbudte madvarer. Det handler i stedet om en livsstil, der passer til dig, og som du kan holde ved lige. Det fortæller vi dig meget mere om lige her.

Nye kostvaner uden restriktioner

Slankekure er lig restriktioner for mange, og det er også rigtigt. For her er der en lang række fødevarer, der bliver forbudte for dig at indtage. Det gør det vanskeligt for mange at holde livsstilen ved lige, og det kan også give dig en række cravings over de ting, du ikke må spise.

I stedet handler det om at ændre kostmønster, som skal være en livsstil mere end en kort slankekur. Spiser du meget slik, bør du begrænse det til i weekenden, og er du glad for kød, sovs og kartofler, kan det betale sig at kigge lidt efter i sømmene.

En effektiv og sund måde at få en sund krop på er ved at spise vegansk. Her får du hverken kød eller mælkeprodukter, men i stedet bliver din krop spækket med vitaminer og sunde stoffer fra grøntsager og fibre. Tjek denne side ud og læs mere om vegansk kost og dine muligheder.

Træning er det mindste

En anden fejl, som mange piger laver, er at gå helt amok med træningen. Her bliver der løbet lange ture, forbrændt kalorier i fitness og meget andet. Men faktisk hører kalorieforbrænding og vægttab sjældent sammen.

Forskning har vist, at kun 20 % af et vægttab handler om træning. De resterende 80 % handler om den kost, som man spiser. Og her taler vi selvfølgelig ikke om agurk og gulerødder. For kroppen fungerer som en maskine, og får den ikke brændstof nok i forhold til, hvad den yder, vil den reagere helt forkert. Derfor er det vigtigt ikke at overtræne eller fokusere for meget på træningen. I stedet skal du finde en rytme, som du kan vedligeholde.

Der er forskel på at være tynd og sund

Mange piger har et bestemt syn på, hvordan kvindekroppen skal se ud. Og her er det vigtigt at skelne mellem en tynd krop og en sund krop. Du kan godt være begge dele, men vejen derhen må ikke være stramme diæter og overtræning. Derimod er det langt bedre at gå efter en sund krop, som du får ved at passe godt på kroppen.

Den sunde krop kommer ved, at du træner den rette mængde for din krop og indtager sund mad. Her skal du også spise fedt, kulhydrat og sukker, men i de mængder, der er passende. På den måde får du en sund og stærk krop resten af livet.