Find et sted med tryghed

Har I en datter, der måske kæmper med lidt forskellige ting? Fredensdal er et opholdssted for piger. Her får unge piger på mellem 12 og 18 år mulighed for at flytte ind, hvis der er ting, der gør, at det ikke kan lade sig gøre at bo hjemme ved forældrene. Det er muligt at blive boende på stedet, til man fylder 23 år.

Nogle af de ting, der kan gøre, at man har brug for at flytte ind på et opholdssted, kan være, at der er nogle ting i hjemmet, der ikke fungerer. Omsorgssvigt er en af de ting, der nogle gange er skyld i, at pigerne har brug for et sted, hvor de kan føle sig trygge og hjemme, mens det andre gange kan være pigernes adfærd, der gør, at de måske har det bedre et andet sted. Det drejer sig nogle gange om piger med udadreagerende adfærd.

Til de lidt ældre

Mens Fredensdal primært henvender sig til piger i teenagealderen, findes der også et bosted for unge vokse mellem 17 og 35 år. På bostedet Hanbohus kan man få mulighed for at få en plads, hvis man kæmper med forskellige psykiske diagnoser, der gør, at man måske ikke selv vil være i stand til at tage ordentlig vare på sig selv, hvis man boede helt alene. Her er der 10 lejligheder, hvor man kan bo nærmest almindeligt, men hvor der hele tiden er støtte at hente.

Det kommer helt an på beboerens behov, hvor meget hjælp man modtager, og det kan enten være til forskellige støttesamtaler, eller det kan være til mere praktiske ting som for eksempel at få hjælp til at få handlet ind eller få overblik over økonomien. Det er ting, som mange tager for givet, men som mennesker med forskellige udfordringer kan have rigtig svært ved selv at få til at fungere.