Naturlig udrensning med yoga

At afgifte kroppen naturligt er noget, der er blevet mere og mere populært gennem de seneste par år. Mange mennesker oplever nemlig en masse fordele ved at forsøge sig med det, og det kan være et befriende afbræk fra en travl hverdag, hvor der måske ryger lidt for meget usundt indenbords.

Derfor virker det

Yoga har flere forskellige sundhedsmæssige fordele, men det er især vægttab, det bliver brugt til. Det skyldes, at yoga har en stimulerende effekt på fordøjelsessystemet, der udskiller de fleste affaldsstoffer. Derudover mindsker yoga stress, hvilket får kroppen til at give slip på de spændinger, der holder vægten oppe. Andre fordele er:

  • En bedre kropsholdning

  • Øger fleksibiliteten

  • Giver styrke

  • Kan løsne kroniske spændinger og stress

  • Bedre koncentration

Bikram Yoga – en udrensende yogapraksis

Bikram Yoga er en form for yoga, der beskæftiger sig med udrensning af ophobede affaldsstoffer i kroppen. Det foregår ved, at det dyrkes i et varmt lokale – hvilket bringer sved frem på panden. På den måde bliver kroppen og sindet renset, og Bikram yoga giver mere energi og større overskud – både fysisk og mentalt.

Det er særdeles vigtigt, at du finder det rette tøj til en Bikram yogapraksis. Du kan ikke bare bruge hvilket som helst tøj, end ikke yogatøj. Idet at det foregår i 40 graders varme, er det vigtigt, at tøjet er både køligt og sveddrivende. Nogle gode tips til at vælge det rette tøj og udstyr er:

  • Vælg tætsiddende tøj. Løst tøj giver ikke meget bevægelsesfrihed eller komfort under en session med ”Hot yoga”. Tætsiddende tøj giver derimod den bedste komfort.

  • Invester i en speciel yogamåtte. Der findes en speciel yogamåtte til netop Bikram yoga, der fungerer som både yogamåtte og håndklæde – og det er jo smart, når sveden driver.