Flyt sammen med dine veninder

Tiden er kommet til, at du gerne vil flytte hjemmefra. Dog synes du, at det at skulle finde en tilværelse, hvor du skal være alene det meste af tiden, følelse en anelse trist. Du og din veninde har derfor snakket om at flytte sammen, hvor I kan få lov til at nyde hinandens selskab oftere. I har dog begge påpeget, at der skal være plads til at trække stikket ud for at være alene. Inden selve flytningen kan det være en god ide at få styr på ting, som skal drøftes mellem jer.

Regler

Regler lyder måske kedelige, men når du skal bo sammen med et andet menneske, kan det være en god ide at danne nogle rammer ved hjælp af regler. På den måde undgår I at blive uvenner over de mindste ting. En regel kan f.eks. være:

  • Ryd op efter dig selv, så du ikke efterlader madrester på bordet, som er dine.

I kan skrive jeres regler ned, og I kan gennemgå dem. På den måde kan der stilles spørgsmål til de enkelte regler, hvis der opstår en uklarhed. Udover det kan I aftale mellem jer, hvem der tager sig af de forskellige praktiske opgaver såsom at støvsuge.

De praktiske gøremål

Når I skal flytte sammen, kan I aftale, at I skal indrette jeres bolig sammen. I kan hermed i fællesskab tage ud og indkøbe møbler og småting. Måske har din veninde og dig møbler stående ved jeres nuværende bopæl. Disse kan I tage med, når I flytter. Flytteprocessen kan sommetider virke uoverskuelig, og det kan derfor være en god ide at tilkalde et flyttefirma f.eks. flyttefirma Daugbjerg.

En voksenting din veninde og dig skal drøfte er økonomi. Der skal sættes penge af hver måned til husleje, men udover det skal I overveje at få jer budgetkonto, som er fælles. Her kan I sætte penge ind hver måned til de praktiske ting, som I ikke kan undvære som f.eks. toiletpapir.