Tag pigerne med ud – glem handicappet

Dametur

Der findes masser af mennesker med forskellige fysiske handicaps. Og der findes masser af mennesker med handicaps, der søger de gode muligheder, hvor andre måske ville se frustrerende begrænsninger. Hvis du er en af dem, der har modet til at trodse handicappet, så skal du invitere dine veninder på bustur. I skal ud at opleve, hvad Danmark har at byde på, og så skal I nyde hinandens nærvær. En stærk gruppe af veninder består kun, hvis I får nogle fantastiske oplevelser sammen. Og det behøver ikke være superkompliceret.

Bestil en bus, der passer til behovene

Der er ingen tvivl om, at forskellige handicaps kan gøre det besværligt at rejse. Derfor er du nogle gange nødt til at søge alternativer til eksempelvis offentlig transport. Men du skal ikke lade dig hindre. For det er selvfølgelig også muligt for dig at komme afsted og opleve hele det ganske land med alle de mennesker, du allerbedst kan lide.

Vil I tage offentlig transport? Og i en almindelig personbil er der heller ikke plads til jer alle sammen. Det ville kræve minimum to eller tre biler. Og hvem skulle køre? Det ville der givetvis blive slåskamp om at undgå.

Nej, glem alle de tanker. Bestil en handicapbus i vip-udgave. Det er lige præcis på denne måde, I får den bedste oplevelse. Her er der ingen praktiske problemer, I har en professionel chauffør, der er dækket ind for de fysiske behov, I kan nyde hinandens selskab hele vejen, og I kommer til at have en fuldstændig magisk tur.

Hvad skal I lave?

Ja, det er et godt spørgsmål. For hvad skal I egentlig bruge tiden på? Hvorfor bestille en handicapbus uden formål? Og selvfølgelig skal I finde et formål. Der er masser af gode bud på, hvad I kan bruge en dag eller en weekend på. I kunne jo fx bestille billetter til en teaterforestilling, en opera eller noget andet højkulturelt. I kan også tage til en landskamp.

Men I kan selvfølgelig også bruge en hel dag på at finde både jer selv og hinanden igen. Hverdagen er travl for de fleste danskere, og vi har alle sammen brug for små åndehuller, hvor vi endelig kan mærke, at vi er andet og mere end vores job. Her hjælper det især med en venindetur i en vip-bus. Det gør en kæmpe forskel, at man kan sludre og sladre i mange timer om alt det, der kan være svært at håndtere selv.

Husk restauranten

Når der er sagt venindetur, så er der også sagt restaurantbesøg. I skal selvfølgelig have noget ordentligt at spise på jeres tur, og rigtig mange restauranter i Danmark har også faciliteter, der gør, at du som handicappet nemt kan få plads. Et fysisk handicap er ingen begrænsning i det danske kultur- og gastronomimiljø. Derfor er det bare med at komme sving. Tag beslutningen. Du skal da ud at rejse med alle dine veninder i en vip-bus til handicappede. Shop løs, spis god mad og få nogle drinks. Bestil en handicapbus med det samme, og glem alt om begrænsninger. Begrænsninger sættes kun af fantasien.