Nå bredt ud med en marketingsvideo til sociale medier

Videoformatet bliver af gode grunde mere og mere populært i forbindelse med online markedsføring. Det skyldes videoformatets formidable egenskab til at kommunikere på en klar og dragende måde.

Video giver et væld af muligheder som andre kommunikationsformer som eksempelvis tekst og billede ikke kan, og du bør derfor også inkorporere videoelementet i din markedsføring.

I den forbindelse er marketingsvideoer til de sociale medier et rigtig godt sted at starte. De sociale medier giver nemlig nogle helt unikke muligheder for at nå ud til en rigtig stor gruppe af mennesker.

Gode marketingsvideoer til sociale medier vil således være med til at styrke din onlinetilstedeværelse betragteligt, hvilket vil give bedre forudsætninger for at tiltrække nye kunder og derved sikre et bedre salg.

Video og sociale medier: den perfekte kombination

Som du sikkert ved, så har langt de fleste mennesker i Danmark i dag minimum én profil på et socialt medie.

Det giver store muligheder for dig, der gerne vil nå ud til så mange mennesker som muligt med din markedsføring. Men det giver også store muligheder for dig, der gerne vil ramme en helt speciel gruppe af forbrugere.

Både målrettet markedsføring og bred markedsføring er muligt på de fleste af de sociale medier, og du får derfor ikke bedre betingelse for markedsføring end på sociale medier.

Dette store potentiale vælger mange virksomheder at benytte til at lave stillestående annoncer med billede og tekst.

Men hvis du kender lidt til brugernes vaner på de sociale medier, ved du sikkert, at det er svært at fange opmærksomhed i denne store masse af andet indhold.

De fleste brugere suser lynhurtigt ned gennem indholdet på eksempelvis Facebook, hvor det kun er ganske få ting, som sætter sig fast i hukommelsen.

Netop derfor har du brug for at lave en video til de sociale medier i stedet for bare at lave en kedelig annonce ligesom alle andre.

Video er en meget mere effektiv måde at kommunikere på, og du vil opleve, at video har en meget bedre evne til at fange brugernes opmærksomhed, når de scroller gennem nyhedsstrømmen på de sociale medier.

Du vil med andre ord ikke drukne i mængden med alt det andet indhold, og dit budskab har derfor en større chance for at sætte sig fast, end det har gennem både tekst og billede på sociale medier.

Andre fordele ved at vælge video som din kommunikationsform

Video har som sagt gode evner til at fange opmærksomheden hos potentielle kunder. Men videoformatet kan også en masse andre ting, som gør det til den perfekte måde at kommunikere på online.

Fordele ved video er bl.a.:

  • At en film er mere overskuelig på små skærme på smartphones, hvor tekst hurtigt kommer til at virke uoverskueligt
  • At en video er bedre til at skabe en forbindelse mellem din virksomhed og dine kunder
  • At du med en video har helt andre muligheder for at fortælle den rette historie om dig selv og dine produkter
  • At video får dig til at skille dig ud fra konkurrenterne