Sidste skoledag – har du styr på udklædningen?

kostume

Når du har sidste skoledag efter 9. klasse eller på gymnasiet, HF, HHX eller HTX, vil du selvfølgelig gerne have det flotteste kostume. Men det er jo heller ikke fedt at have det samme kostume som alle andre, så det gælder om at være kreativ. I den her artikel har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du får et godt kostume til sidste skoledag.

Slip dine kreative evner løs

Det mest tidskrævende og ambitiøse er at lave dit eget kostume. Det kræver, at du er god til at sy, male, eller andre ting, afhængigt af hvordan dit kostume skal laves. Du skal også have god tid til at lave kostumet, så det ikke kommer til at se sjusket ud, fordi du ikke kunne nå at lave det færdigt. Når du selv laver din udklædning, er alle muligheder åbne. Du skal ikke være bange for at afprøve en sjov idé, for det er jo netop til sidste skoledag, at du har mulighed for at bruge en virkelig sjov og original udklædning.

Måske kender du nogen, der kan hjælpe dig med at lave det, eller det kan være, din bedstemor har noget pænt stof liggende. Det er en god idé at tænke over, at du skal kunne bevæge dig rundt i dit kostume. Det er rigtig ærgerligt, hvis du har brugt lang tid på et flot kostume, som viser sig at være alt for varmt eller besværligt at have på i løbet af dagen.

Du har jo ikke lyst til at være hende, der render rundt i jeans og t-shirt og ser kedelig ud, fordi du har været nødt til at lade dit kostume ligge inde.

Find det perfekte kostume på nettet

Har du ikke mod på at kaste dig ud i det helt store gør-det-selv projekt, kan du vælge en nemmere løsning. I stedet for at lave hele din udklædning helt fra bunden, kan du sammensætte noget af dit eget tøj eller låne noget fra dine forældre, så du for eksempel ligner en kendt person.

Du kan også gå i en genbrugsbutik, hvor du kan finde mange billige ting, der kan blive til et flot kostume til sidste skoledag. Den allernemmeste måde at være sikker på at have et imponerende kostume til sidste skoledag er ved at købe en komplet udklædning.

Der er mange hjemmesider, der har et næsten uendeligt udvalg af kostumer, så du kan med garanti finde noget, der passer til dit budget. Tag et kig på nogle forskellige hjemmesider, eller læs mere her, hvor der er masser af kostumer, du kan vælge imellem. Når du køber hele din udklædning på nettet, kan det være en god idé at gå på jagt efter et lidt anderledes kostume.

Lad være med at vælge det første, du kan finde, for det er der sikkert nogle andre, der allerede har købt. De mest mærkelige udklædninger er tit dem, du får mest ros for, fordi ingen havde tænkt på, at du kunne finde på at klæde dig ud som lige netop det til sidste skoledag.